7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 2. Kitap 143. Sayfa Cevapları MEB Yayınları – Yeni Müfredat

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 143 Cevapları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabı sayfa 143 cevapları. Şifreli bulmaca etkinliği, alfabe tablosu ve çözülmüş kavramlar eksiksiz olarak burada!

  1. Sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabımızın 143. sayfasında yer alan “B. Tablodaki ipuçlarından yararlanarak ifadelere karşılık gelen şifrelenmiş kelimeleri altlarındaki boşluklara yazınız.” etkinliğini sizler için çözdük. Verilen harf-sayı eşleştirme tablosundan yararlanarak bulduğumuz sosyal bilim kavramlarını bir 7. sınıf öğrencisinin anlayabileceği açık ve net biçimde aşağıda bulabilirsiniz.

B. Tablodaki İpuçlarından Yararlanarak İfadelere Karşılık Gelen Şifrelenmiş Kelimeleri Altlarındaki Boşluklara Yazınız

(A=1, B=2, C=3, Ç=4, D=5, E=6, F=7, G=8, Ğ=9, H=10, I=11, İ=12, J=13, K=14, L=15, M=16, N=17, O=18, Ö=19, P=20, R=21, S=22, Ş=23, T=24, U=25, Ü=26, V=27, Y=28, Z=29)

1. Şifreli Kelime Grubu:

  • Şifre: B – 12 – L – 12 – M – 24 – E – 14 – N – 18 – L – 18 – 13 – İ

  • Cevap: BİLİM İNSANI

2. Şifreli Kelime Grubu:

  • Şifre: 24 – A – 21 – İ – 10 – 1 – R – 14 – E – 18 – J – 12

  • Cevap: TARİH ARKEOLOJİ

3. Şifreli Kelime Grubu:

  • Şifre: 3 – 18 – 9 – R – 1 – F – 28 – 1 – S – 18 – S – 28 – 18 – 15 – 13 – İ

  • Cevap: COĞRAFYA SOSYOLOJİ

4. Şifreli Kelime Grubu:

  • Şifre: 7 – E – L – 22 – E – 7 – E – 20 – S – 12 – 14 – 18 – 15 – 13 – İ

  • Cevap: FELSEFE PSİKOLOJİ

5. Şifreli Kelime Grubu:

  • Şifre: E – 14 – 18 – 17 – 18 – 16 – 12 – 20 – R – 18 – B – 15 – E – 16

  • Cevap: EKONOMİ PROBLEM

6. Şifreli Kelime Grubu:

  • Şifre: K – 1 – Y – 17 – A – 14 – Ç – 1 – 24 – 18 – 20 – L – 25 – M

  • Cevap: KAYNAKÇA TOPLUM

7. Şifreli Kelime Grubu:

  • Şifre: S – 12 – Y – 1 – S – 6 – T – 4 – Ö – 29 – Ü – 16 – 10 – U – 14 – U – 14

  • Cevap: SİYASET ÇÖZÜM HUKUK

8. Şifreli Kelime Grubu:

  • Şifre: 22 – 18 – 22 – Y – 1 – L – B – 12 – L – 15 – M – 15 – E – 21

  • Cevap: SOSYAL BİLİMLER

SEO Etiketleri: 7. sınıf sosyal bilgiler ders kitabı cevapları, 7. sınıf sosyal bilgiler sayfa 143, 7. sınıf sosyal bilgiler şifreli bulmaca, sosyal bilimler şifre çözümü, sosyalbilgiler.biz